Rețeta lui Chef Joseph Hadad. Pui bralizian cu lapte de cocos este rețeta propusă de celebrul bucătar-șef.
Carismaticul Chef Joseph Hadad ne îmbie cu o rețetă mai puțin obișnuită, explicând, pas cu pas, despre ce este vorba.
„Pui brazilian cu lapte de cocos” sună fabulos. Dar cum se prepară, însă, deliciosul „răsfăț”?
Ingrediente:
Mai întâi, încingeți uleiul, apoi căliți ceapa feliată și usturoiul tocat, până când ceapa devine transparentă și aurie.
Puneți carnea de pui, coaja de lămâie rasă, asezonați cu sare și piper și gătiți până când carnea se caramelizează.
„Întoarceți pe partea cealaltă, puneți ardeiul feliat rondele, sucul de lămâie, untul de arahide, laptele de cocos cu tot cu grăsime. Amestecați până când untul de arahide este încorporat și puneți coriandrul. Acoperiți și gătiți la foc mic timp de 20 de minute. Apoi mai gătiți 10-20 de minute fără capac (până când sosul scade) Serviți cald cu coriandru tocat deasupra și orez alb. Poftă bună!”, spune Chef Hadad.
Chef Joseph Hadad a dezvăluit și secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți. Cum putem prăji cei mai crocanți cartofi pai.
Potrivit lui Chef Hadad, „Dacă nu vreți să vă chinuiți cu decojirea cartofilor fierți în coajă, un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi. După ce au fiert și i-ați scurs, lăsați-i un pic să se răcească și apoi prindeți fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte”.
Sursa foto: captură video Joseph Hadad